torstai 24. huhtikuuta 2014

Villaa ja fleeceä

Jopas on Pääsiäisen jälkeen päivät kuluneet sukkelaan. Tosin keskiviikkona tuntui siltä, kuin yhdeltä iltapäivällä olisi ollut jo toinen päivä menossa, niin paljon eri asioita olin jo kerinnyt tekemään. Yhdeltä alkoi keskiviikkopäivän ensimmäinen kerho, jonka osallistujat ovat siis 0.-2.-luokkalaisia. Heidän kanssaan huovutettiin Minigrip-pusseissa pienet tilkut, jotka jatkojalostetaan seuraavalla kerralla pannunalusiksi (kerholaiset saivat itse valita mitä niistä tekevät, ja kaikki valitsivat nuo pannunaluset).

Huovutettuja tilkkuja.
Tämä on helppoa: Pussin sisälle sopiva pala villaa asetellaan ensin pohjaksi. Pohjan päälle voi laittaa kuvioita eri värisestä villasta. Villat pussiin, ja perään reilu ruokalusikallinen (riippuu pussiin koosta ja villan paksuudesta, voi lisätä tarvittaessa) mäntysuopaa, mikä on sekoitettu kuumaan veteen. Pussi kiinni ja sitten vaan taputtelemaan pussia päältä päin. Pussia voi myös hieroa kevyesti nytkyttäen, käännellään välillä. Huopuu aika nopeasti :) Lopuksi huuhtelu vuorotellen kuumalla ja kylmällä vedellä. Tällä tekniikalla saa tehtyä saman kokoisia tilkkuja esimerkiksi peittoon, ohuita tilkkuja kortteihin tai kirjojen kansiin ja ohuita levyjä joista saa leikattua kuvioita. Eikä ole niin märkää kuin normaali vesihuovutus.

Ennen Pääsiäistä virkkasin valmiiksi yhden peiton reunukset, aiempaan tein reunaan reiät pienillä terävillä saksilla, toiseen ne oli tarkoitus tehdä satulapihdeillä. Eipä onnistunutkaan. Joko pihdit olivat liian tylsät, tai sitten fleeceä ei noin vaan niillä rei´itetäkään. Sakset siis käyttöön toisessakin. Tuossa vaaleassa pitsikuvioisessa peitossa reunaan on ensin ommeltu n.1cm pituiset pistot, joihin on virkattu reunus koukaten edestä, takaa, edestä, takaa jne.

Torkkupeitot
Sosiaalinen media on haasteita pullollaan, niin on tämä normaalikin arki. On haravointihaastetta, työhaasteita, ja itseä pitäisi haastaa jossain välissä liikkumaan! Vaikka välillä tekisi mieli vaan käpertyä sohvalle näin, kuten Copa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti