maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kestoremontti

Sitähän tämä on, koko talo, mutta nyt vihdoin on saatu tuo vanha tupa valmiiksi. Sisustus nyt tulee varmasti elämään jo kesän myötä, mutta jotain kuitenkin on paikoillaan. Ainakin väliaikaisesti. Tuota tuvan lattiaahan on tehty jo yli vuosi, siitä tämä ihmetys, kun se vihdoin on siinä! Harmi kun minulla ei ole kuvaa lattiasta ennen, tai välivaiheessa, kun siinä oli vain kuoppa. Laitan myöhemmin, jos saan jostain.

Seinät oli aiemmin keltaiset, ihanaa :) Maali oli niin paksua ja tiukassa kiinni, ettei sitä saanut pois millään vahingoittamatta hirttä. Sen takia ne on maalattu. Kovasti ehdoteltiin ruskean sävyä lattiaan ja kattoon, minä olisin halunnut seinistä haalean turkoosit. Sellaiset ennenvanhaanturkoosit. Kun en siihen turkoosiin saanut kuin kummeksuvia katseita, niin nappasin toisen värin, ja se kelpasi. Eli seinät on vaalean vihreät. Todella vaaleat, vaaleammat kuin värimalli, tai sitten kaupan värit vaan toimi eri tavalla. Lattia on kerman värinen (Betolux), ja katto jätettiin kuluneen vakoiseksi.

Tupaan pääsee kulkemaan suoraan talon sisältä, tai ulkoa oman sisäänkäynnin kautta. Kätevää, jos ei halua läpikulkua, mita en hirveästi halua :) Räsymattoja on löydetty kirpputoreilta, muutamat itse ja muutamat saatu. Verhot leikkasin ja ompelin kirpputorilta löytyneistä verhoista. Neljässä ikkunassa on samanlaiset ja kahdessa taas toisenlaiset, kun ei yhdestä kaikkiin riittänyt.

Aiemmin uhosin, että kun kevät koittaa, niin yläkerran lattia saa maalia pintaansa. No eipä ole saanut. Autoremontti muutti suunnitelmiani. Eikä nuo huoneetkaan vielä ole paikkojaan vaihdelleet, vaikka piti, kunhan tupa on valmis...hmm. Kesäkuussahan sen piti tapahtua, ja ollaan jo heinäkuun puolella. Eipä tosin ollut puhetta vuodesta :D
Räsymatot <3
Vanha, ihana seinävaate
Kulku talon puolelle
Kupariesineet löysivät paikkansa
Tuvan alkuperäinen pöytä
Kello raksuttaa mennyttä aikaa...

Vanha uuni ei ole enää toiminnassa, muuri on vielä paikoillaan ylös asti, ja uunin päälle saa kivasti laskutilaa tarvittaessa. Kahdet juhlatkin tuvassa on jo vietetty, ensimmäisissä oli 26 ja toisissa 51 juhlijaa.

No hitsit, eilen juuri kerroin, etten ole tehnyt mitään :D Olenhan minä!

2 kommenttia:

  1. Oiskohan täällä ens kesänä jotkut kivat juhlat :)

    VastaaPoista
  2. Ei ainakaan NIITÄ juhlia pidetä täällä, tai vain siinä tapauksessa, että minä en jää siivoamaan :D

    VastaaPoista