tiistai 3. syyskuuta 2013

Iloinen matto

Tämän maton virkkasin jo kesällä, ja on toiminut hyvin :) Matto oli aiemminkin samalla terassilla, mutta eri muodossa. Se oli pitkä, kapea matto, vanha sellainen. Siinä oli jotain mustaa likaa, koiran oksennusta jne. Yäks. Eikä lähtenyt pesussa pois.

Purin maton pieniksi vyyhdeiksi, pois heitin karmeimmat likakohdat. Nuo pienet kudevyyhdit pesin pesukoneessa, aivan kaikki vanhat kuteet eivät tuota pesua kestäneet, joten siinäkin vaiheessa oli tehtävä poistoja. Äkkiä piti päästä mattoa virkkaamaan, joten kuivattelin kudevyyhtejä yläkerran terassilla auringossa.

Kuteet olivat siinä vieressä virkatessa, ja sen kummemmin katsomatta otin seuraavan värin mattoon. Tasaisen pyöreä siitä ei tullut, sillä kuteissa oli huomattavia paksuuseroja. Jotkut värit onkin siinä kaksinkertaisena. Tehdessäni mietin kuinka monta tarinaa vanhassa matossa onkaan. Monen ihmisen vaatteita, ikkunassa olleita verhoja ja ehkä joku pätkä pöytäliinastakin. Osaisipa tuo matto puhua :)

Väriä elämään :)
Harmittaa, etten ottanut matosta kuvaa ennen purkamista, oli mukamas niin kiire siinäkin hommassa. Yllätyin mitä kaikkia värejä sieltä löytyi, matto kun ei näyttänyt lainkaan noin värikkäältä. Mutta kutoessahan matosta tulee erilainen, koska kude tiivistyy loimien väliin.

Vielä tuolla on muutama vanha matto odottamassa samaa käsittelyä, ehkä niiden vuoro on ensi kesänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti